به گزارش ایسنا، مسعود مرادی پس از قضاوت دیدار تیمهای القادسیه کویت - اوراواردز ژاپن در رقابتهای لیگ قهرمانان آسیا با ارسال نمابری به فدراسیون جهانی فوتبال از کاندیداتوری قضاوت در رقابتهای جام جهانی انصراف داد.
همچنین مرادی از حضور در ادامه رقابتهای لیگ برتر فوتبال ایران نیز کنارهگیری کرد.
اعتراضهای صورت گرفته پس از بازی تیمهای پرسپولیس و مس کرمان، [حاشیههای پس از بازی پرسپولیس و مس] تهدیدات صورت گرفته علیه این داور و انتقادات برخی کارشناسان داوری عامل این تصمیم اعلام شده است.
این در حالی است که مسعود مرادی برای شرکت در آخرین دوره انتخابی داوران جام جهانی 2010 امشب (جمعه 29 شهریور) از طریق پرواز تهران به وین و از وین به زوریخ عازم سوئیس میشود تا انصراف خود را نیز به صورت کتبی به فیفا اعلام کند.
مرادی: امنیت خانوادهام را به خطر نمیاندازم
مسعود مرادی پس از اعلام انصراف از کاندیداتوری رقابتهای جام جهانی 2010 آفریقای جنوبی اظهار کرد: پیش از سفر به کویت نیز اعلام کرده بودم که از جام جهانی انصراف خواهم داد. اما، شاید در آن زمان عدهای حرف من را شوخی گرفته بودند. در هر صورت با ارسال نمابری از کاندیداتوری حضور در جام جهانی انصراف دادم و با آنکه حضور در این رقابتها بزرگترین آرزوی هر فردی است، اما من حاضر نشدم هر مسالهای را برای این کار تحمل کنم.
وی افزود: امشب عازم سوئیس میشوم تا به صورت کتبی نیز این موضوع را اعلام کنم.
مرادی با اشاره به اعتراضها و رفتارهای که پس از دیدار پرسپولیس و مس کرمان صورت گرفت، خاطرنشان کرد: اعتقاد دارم سازمان تربیت بدنی به عنوان متولی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس علاوه بر موضوعات ورزشی باید مسایل فرهنگی این دو باشگاه را نیز پیگیری کند.
مصطفوی به عنوان مدیرعامل باشگاه پرسپولیس در یک رسانه عمومی من را به عنوان یک داور مستحق توهین و فحاشی دانسته است. من به کار خود اعتقاد دارم و هنوز میگویم که در بازی پرسپولیس و مس اشتباه نکردهام. اما، حتی اگر داوری اشتباه نیز انجام دهد، باید با سخنان نسجیده و بازی با احساسات مردم زندگی و وضعیت کاری او را به خطر انداخت؟ سوال من از "علیآبادی" این است که بر روی صحبتهای مدیرعامل باشگاه پرسپولیس نظارت کرده است یا نه؟
وی افزود: در این مدت من و خانوادهام بسیار تهدید شدیم. از تهدیدات تلفنی گرفته تا برخوردهای فیزیکی در خیابان. البته بیشتر مردم به داوران لطف دارند اما، برخی نیز هستند که تحت تاثیر القائات قرار گرفته و واکنش نشان میدهند.
مرادی افزود: تهدیدات بسیاری وجود داشت اما، من داور ضعیفی نیستم که بخواهم به خاطر این تهدیدات کنارهگیری کنم. کار نیمه تمامی داشتم و آن حضور در جام جهانی بود. اما، اکنون که میبینم عدهای برای رسیدن به اهداف خودحاضر به دست زدن به هر کاری هستند، من از حضور در جام جهانی انصراف میدهم تا نشان دهم چنین شخصیتی ندارم. ای کاش برای قضاوت در جام جهانی کاندیدا نمیشدم. چرا که از همان زمان عدهای انتقادات خود را شروع کردند و با تفسیر به رای شخصیت یک داور را زیر سوال بردند.
وی افزود: جام جهانی از لیگ برتر ایران بسیار مهمتر است و اکنون که از رقابتهای جام جهانی کنارهگیری کردهام، طبیعی است که در لیگ برتر ایران نیز قضاوت نخواهم کرد.
مرادی خاطرنشان کرد: با این حال مسعود مرادی باید به وظیفهاش در مقابل جامعه بینالمللی داوری عمل میکرد و همین طور وظیفهای که نسبت به کشورش داشت. به همین دلیل بود که به کویت رفتم و آخرین قضاوت خود را به عنوان یک داور ایرانی در بازی القادسیه کویت و اوراواردز ژاپن انجام دادهام که خوشبختانه در پایان بازی مسئولان دو تیم و ناظر لبنانی بازی نیز راضی بودند. در این بازی برای القادسیه یک پنالتی گرفتم و یک بازیکن اوراوا را اخراج کردم. با این حال نه از توهین و فحاشی خبری بود و نه از اعتراض. در هر صورت من وظیفهام را انجام دادم و سعی کردم در آخرین قضاوتم چهرهی مثبتی از یک داور ایرانی نشان دهم. همان طور که در بازیهای المپیک 2008 نیز همین کار را انجام دادم.
مسعود مرادی تصریح کرد: همانند جام جهانی 2006 آلمان به محض آنکه کاندیداتوری خود را برای حضور در جام جهانی اعلام کردم، انتقادات کارشناسان و پیشکسوتان اوج گرفت و در این دوره هم شروع به تخریب من کردند، البته من میتوانم هر فشاری را تحمل کنم اما، حاضر نیستم برای حضور در جام جهانی خانوادهام زیر فشار روحی و روانی قرار گرفته و امنیت آنها به خطر بیفتد. جام جهانی تا این اندازه ارزش ندارد. من وظیفهام را در قبال نظام و ورزش انجام دادهام. اما، دلم از این همه جفاکاری و ناملایمات شکست.
وی افزود: از هیچ کس گلهای ندارم، همه را میبخشم و به خدا واگذار میکنم. اما، اطمینان دارم اگر حتی من در رقابتهای المپیک که بسیار مهمتر از لیگ برتر ایران است یک پنالتی اشتباه میگرفتم، تا این اندازه بازخواست نمیشدم.
مرادی درباره اشتباهات داوری در لیگ هشتم نیز گفت: میپذیرم که اشتباهاتی وجود داشته است. اما، حاضرم رقابتهای هفتههای نخست لیگ هشتم را با فصل گذشته مقایسه کنم. شاید در فصل گذشته اشتباهات بیشتر هم بوده است. اما، امسال این اشتباهات بسیار بزرگنمایی شد. وجود چنین اشتباهاتی در فوتبال طبیعی است اما، یک روند هماهنگ شده از ابتدای لیگ هشتم آغاز شد و به خصوص در مورد من در آستانه المپیک این فشارها افزایش پیدا کرد. در هر صورت خوشحالم که به کویت رفتم و با سربلندی به کشورم بازگشتم. اما، یک عده تنگ نظر از همان اول قصد تضعیف روحیه من را داشتند، با این حال مرادی داوری است که هیچ ادعایی ندارد و به همین دلیل هر سخنی را نمیپذیرد.
وی دربارهی عملکرد کمیته داوران نیز گفت: مسعود عنایت از مدرسین کنفدراسیون فوتبال آسیاست و در آخرین کلاس مدرسین در اسپانیا حضور داشته است. اما، گویا صحبتهای او یا جلال مرادی و حسین عسگری از داوران بینالمللی کشورمان به دلیل آنکه تنها از من حمایت کرده و هم نظر با من بودهاند، ارزشی ندارد. بلکه رسانهها تنها به مخالفان من توجه میکنند. چگونه است که یک کارشناس به داوری که در رقابتهای المپیک حضور داشته، در لیگ قهرمانان آسیا داوری میکند و کاندیدای حضور در جام جهانی است، میگوید ژن داوری ندارد. این خندهدارترین حرفی بود که من در این مدت شنیدم.
مرادی ادامه داد: بسیاری از مربیان و مدیران عامل اشتباهات داوری را پذیرفته و منطقی برخورد کردند. اما، کاری که مصطفوی انجام داد بسیار نادرست بود. من در کویت بودم و خانوادهام در ایران در پای تلویزیون الفاظی را راجع به من شنیدند که با من تماس گرفتند و از من خواستند قضاوت نکنم.
مرادی در پایان گفت: من داوری هستم که با شرافت و صداقت قضاوت میکنم، تابع قوانین بوده و حاضر نیستم حتی در مقابل هفتاد هزار تماشاگر حق تیمی را ضایع کنم. در هر صورت برای داوران جوان کشورمان، نمایندگان ایران در لیگ قهرمانان آسیا و همچنین تیم ملی ایران آرزوی موفقیت میکنم و امیدوارم از "کامرانیفر" کمک داور خوب ایرانی حمایت کنیم تا او به جام جهانی 2010 برود.